Yinyoga

Yinyoga

Al diverse jaren geef ik yinyoga, waarbij ik steeds weer merk hoe snel deze vorm van yoga verbetering en ontspanning brengt in lichaam en geest. Op een diepgaande manier maak je bij deze vorm van yoga contact met je lichaam en al wat er is op dit moment. Daardoor is het een fijne tegenhanger, een moment van verstilling in het vaak jachtige leven van deze maatschappij.

Tijdens de lessen is er werkelijk ruimte om te zijn wie je bent en met wat er op dat moment speelt in je leven. Ook hebben zich dingen soms vastgezet in je lichaam, in je cellen. Yinyoga helpt je te veranderen, los te laten, in beweging te komen en te ontspannen.
Het is een al eeuwenlang bestaande meditatieve vorm van yoga, waarin met name het bindweefsel wordt gestimuleerd. De houdingen worden wat langer aangehouden dan bijvoorbeeld bij hathayoga, waardoor er een intense verbinding wordt gelegd met het eigen lichaam en al wat daarmee verbonden is op energetisch niveau.

In het bindweefsel bevinden zich de meridianen, welke in contact staan met de chakra’s, waardoor yinyoga helpt bij het verhogen van de weerstand en het herstellen van de balans op fysiek, of mentaal niveau.

Na elke houding is er tijd om na te voelen wat deze houding verandert heeft in je lichaam en meestal voel je de energie a.h.w. ‘stromen’. Door op deze manier in beweging te komen wordt het zelfhelend vermogen aangesproken en je creëert ruimte en stevigheid in jezelf.

Voor veel aandoeningen / ziektebeelden kan yinyoga ondersteuning bieden: klachten in de gewrichten, nek- en schouderproblematiek, bekkeninstabiliteit, rugklachten, artrose, fibromyalgie, darm- blaas-, of nierproblematiek, leverfunctionering, longproblematiek zoals astma, of cara en andere aandachtspunten waardoor je niet prettig in je vel zit.

De lessen worden afgesloten met een eindontspanning, waarbij ik vaak ook gebruik maak van de oceandrum, indiaanse fluiten, harp, klankschalen of sjamaanse drum. Muziek en klank ondersteunen de lessen.

Waar in 2019:

Grou:
De lessen worden gegeven in mijn huiskamer aan De pluut 2 in Grou. Het maximum aantal deelnemers is 7 mensen per les.

Lestijden:

Dinsdagochtend:                  9.30 tot 10.45 uur

Dinsdagavond:                     19.45 tot 21.00 uur

Woensdagochtend:               9.30 tot 10.45 uur

Woensdagavond:                 19.30 tot 20.45 uur

Kosten:

Voor het volgen van de lessen bij mij thuis hanteer ik een strippenkaart van 10 lessen, die 100,- euro kost. Deze kaart is 3 maanden geldig.

Een proefles kost 10,- euro en is mogelijk indien er plaats is. Neem daarvoor altijd even contact op.

De Westereen:

De les wordt gegeven in trainings- en therapiecentrum de Vesteynde, sportloane 10.

Opgave, aanmelding en betaling via het centrum: tel. 0511 447337, of info@devesteynde.nl

Lestijd:

Maandagmiddag: 15.45 – 17.00

Tjalleberd:

De lessen worden gegeven in Centrum Essensitief, Aengwirderweg 300

Lestijden:   donderdagavond: 18.30 – 19.45

20.00 – 21.15

Kosten: proefles 12,00 euro en vervolgens per periode (11,- per les)

Start 7 en 14 februari proeflessen

21 feb. – 28 mrt: 6 lessen = 66,-

4 april – 30 mei: 8 lessen = 88,-  ( les ook mogelijk in meivakantie)

6 juni  – 11 juli:   6 lessen = 66,-

Bij warm weer kunnen we buiten van de les genieten! Voor de zomervakantie volgt nog een speciaal aanbod en ook een zomerstop.

Het geld  voor de betaling van de lessen in Grou en Tjalleberd kun je overmaken op rekening nr. NL66TRIO0390308323 t.n.v. Y.C. de Booij o.v.v. je naam en yinyoga Grou, of Tjalleberd.                                                                       (Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen).

  • Tip! Kun je een keer niet komen?  Geef je lesuurtje cadeau aan een vriend, of vriendin!
  • Voor de lessen in Grou: 24 uur van te voren afzeggen als je niet kunt, anders wordt de les gewoon gerekend.
Opgave:
Je kunt contact met mij opnemen via tel. 0625066049, of mailen naar info@dolphinsunrise.nl.

Meenemen:
Lekker zittende kleding waar je goed in kunt bewegen, een handdoek, of dekentje voor op je matje en voor de eindontspanning en als je hebt je eigen yogamatje en meditatiekussentje, of -bankje.

 

yoga harp